Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aanpak


‘Zorg’ is een bijzondere tak van sport, waarin technologie een steeds grotere rol gaat spelen. En laat technologie zich in de loop van de tijd zich steeds verder en sneller laten ontwikkelen...  
Nog niet eens zo lang geleden stonden verzorgers aan het bed van hun patiënten met niet meer dan een thermometer voor de temperatuur en een horloge om de hartslag te meten. Alles werd keurig aangetekend op de papieren status van de patiënt.  

Aansluiten
Momenteel, met uitvindingen als ‘internet’, het draadloos kunnen bijhouden van allerlei signalen en zelfs de meetbaarheid van de effectiviteit van het personeel, is er veel meer mogelijk. Bijna ieder jaar valt er wel een nieuwe innovatieve stap te nemen met behulp van technologie waardoor zorg niet alleen beter wordt, maar het zorg verlenen ook verbetert.  

Er kleeft een nadeel aan die stapsgewijze inzet van technologie: toepassingen en platformen die niet op elkaar aansluiten en niet zijn berekend op uitbreiding of nieuwe toepassingen. Soms is het goed om een hele instelling door te lichten en toekomstbestendig te maken, te kijken waar er ruimte gemaakt moet worden en, wellicht het allerbelangrijkste, hoe de werkvloer ontlast kan worden.  

Ontdekken
Het ‘ontdekken’ van technische innovaties en hun inzetbaarheid voor en in de zorg vinden wij geweldig. Niet alleen als oplossingen voor bestaande problemen, maar juist met oog op de toekomst. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen binnen een huis of instelling plezier beleeft aan iets nieuws, en dat het zorgtechnisch de meeste voordelen oplevert? Hoe kunnen we het management in real time inzage bieden aan wat er op de werkvloer gebeurt? Hoe kunnen de handen aan het bed van de juiste informatie worden voorzien? En is er een mogelijkheid om de kosten te drukken?  

Daar zijn wij voor. We gaan in overleg, lopen mee op de werkvloer, horen de geluiden van de cliënten, kijken naar de huidige systematiek, adviseren over verbeteringen, zorgen voor een duidelijk programma en controleren de projectvoortgang, onderhouden de contacten, zoeken naar technologische oplossingen binnen de kaders van het project en zorgen voor een juiste overgang naar de nieuwe situatie. Uiteraard zijn wij altijd beschikbaar voor nazorg.  

Oplossen
Wij vinden het heel belangrijk om te starten vanuit de zorgvraag. We lopen mee met de zorg om ze echt te snappen en te zien waar ze op de werkvloer tegenaan lopen. Samen kijken we kritisch naar de praktische uitkomst van oplossingen die aan de zorgvraag zouden kunnen voldoen. Past deze oplossing wel in het zorgproces? Wat zijn de consequenties? Is de organisatie klaar voor deze oplossing en wordt het geborgd? Sluit deze oplossing aan bij de visie van de organisatie? Welke hulpmiddelen gaan we gebruiken om te zorgen voor een soepele en langdurige adoptie van de functionaliteiten binnen de zorgorganisatie?

Door het ophalen van informatie uit alle hoeken van de instelling komen we erachter welke flexibele oplossingen we op maat moeten maken voor jouw instelling. Het geheel vormt de backbone voor het implementeren en borgen van zorgtechnologie en BI in jouw organisatie. Hiermee zorgen wij voor rust, betrokkenheid en nauwkeurigheid.

Fundament
Los hiervan staat het technische traject. De zorgmedewerkers moeten blind kunnen vertrouwen op het technisch fundament. Uiteraard maken wij dit tot onze verantwoordelijkheid en realiseren we de techniek met een team van leveranciers, technisch ontwerpers en projectmanagers.

En... uiteraard zorgen we ervoor dat het management op ieder moment beschikking heeft over de juiste data en cijfers na implementatie van het nieuwe systeem, zodat ook zij een vinger aan de pols kunnen houden.