Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wat we doenBusiness Intelligence

Het wordt tijd om data serieus in te zetten in de zorg. Niet als gimmick, maar om écht te ondersteunen. Niet alleen aan het bed, bedoelen we dan, maar ook organisatorisch.  Al die nieuwe technieken genereren allemaal data. Ook wel eens gehoord toch? Werkelijk iedereen, zowel op de vloer als in de organisatie zegt en ziet dit. Zoveel mogelijkheden, en nog veel meer kansen, maar waar begin je en hoe pak je dit aan?

Door data goed te gebruiken, worden bijvoorbeeld personeelsplanning, het efficiënter inkopen van zowel hard- als software, diensten en materialen direct en overzichtelijk duidelijk. Ook gedrag en handelingen in de zorg worden inzichtelijk gemaakt. Volgens onze bescheiden mening wordt iedereen daarmee geholpen: de verzorgenden, het management, verschillende afdelingen, inkoop, financiën…

Alle geledingen kennen data waarvan wij vinden dat deze moet gaan werken. Zorgen voor betere, persoonsgerichte zorg. Gericht op het vinden van antwoorden op personeelstekorten. Helpend om te zoeken naar kostenefficiënt werken, maar wel op zo’n manier dat het werk nog leuk blijft. 

Dat kun je alleen als je daarin wordt geholpen door partijen die technische kennis bundelen met interesse in de zorg, door te werken met consultants die de zorg kennen en anders heel veel interesse hebben in de zorg. En vooral door samen met elkaar op te trekken. En dat is precies wat wij doen.
Ook geïnteresseerd in een zoveelste mooi plaatje van een dashboard? In ronkende verhalen over flitsende technieken en standaarden die zomaar klaar zijn? Deels werkt het, maar waar die partijen stoppen, begint het pas.

Met alle kennis in het achterhoofd en gedegen ervaring in de zorg hebben we al het bovenstaande in praktijk gebracht. Het resultaat: een dashboard waarin alle kernzaken binnen een zorgorganisatie inzichtelijk worden gemaakt. Een overzicht van plussen en minnen, al dan niet op maakt gemaakt voor de eigen organisatie. We zorgen daarmee voor optimaal inzicht, veel gemak en stevige besparingen. En: dit doen we vanuit een advies- en begeleidingsrol en niet als leverancier van BI-software.Best ambitieus horen we je denken. Maar echt: wij geloven in ons BI-dashboard, en we laten je graag zien wat het voor jou zou kunnen betekenen.  
Vrijblijvend een bak koffie doen?
 

Advies

Wij geven zorginstellingen advies op maat over vraagstukken die te maken hebben met zorgtechnologie en business intelligence, en in vele gevallen een combinatie van deze twee.

De daaruit volgende veranderingen en/of vernieuwingen zijn meestal trajecten die meerdere jaren duren. Denk bijvoorbeeld aan vervanging van bestaande systemen, het aanschaffen van nieuwe apparatuur, een andere werkwijze en uiteindelijk de overdracht van het beheer.  
HSM Groep helpt bij het opstellen van een pragmatisch meerjarig programmaplan, inclusief een juiste leverancierskeuze en praktische handvatten voor implementatie op ieder niveau. Wij zijn graag het enige aanspreekpunt voor de opdrachtgever, zodat deze zich niet druk hoeft te maken over allerlei kleine onderdelen van het plan, maar met alle vragen en opmerkingen bij ons terecht kan. 

Programma- en projectmanagement

Wij bieden programmamanagement en projectmanagement aan. Als partner nemen wij de verantwoordelijkheid over grote zorgtechnologie- en/of business intelligence-programma’s en de projecten die daar onderdeel van zijn. Wij waarborgen dat de technologie naadloos aansluit op de zorg en de organisatie.

De uitdaging van de digitale revolutie en de combinatie met toenemende vergrijzing is voor ons de reden om ons verder te specialiseren in implementatietrajecten binnen zorgtechnologie. Hierin vormen wij de sleutel tussen uw organisatie en de leveranciers. Wat we met onze jarenlange ervaring in projecten hebben geleerd, is dat de sleutel tot een succesvolle implementatie de samenwerking is tussen praktijk en techniek. Daarin vormen wij de Haarlemmer Olie. Wij spreken de taal van techniek én de taal van de zorg en weten de brug te slaan tussen deze twee werelden. 

Meer weten? We verzorgen graag een presentatie over onze werkwijze en ervaringen. Neem voor een afspraak contact met ons op! 

Technologie

Elke dag zetten vele zorginstellingen zich in om de best mogelijke zorg te verlenen. We zien om ons heen dat er binnen de zorg veel verandert. Op hoofdlijnen zijn deze samen te pakken in de volgende drie punten: 
- Cliënten veranderen: ze zetten kwaliteit van leven voorop, ze verwachten vrijheid en veiligheid. 
De gezondheidszorg verandert: Nederland telt momenteel 8,5 miljoen mensen met een chronische aandoening en dit aantal zal verder toenemen. Ook is in 2040 26% van de bevolking (nu 19%) ouder dan 65 jaar zijn. 
- De arbeidsmarkt verandert: de personeelstekorten gaan oplopen van 30.000 naar 64.000 in 2022. Hiernaast hebben jongeren werknemers andere eisen, zoals bijvoorbeeld meer flexibiliteit (aantal zzp’ers werkzaam in de zorg is nu, in 2022, gestegen naar 35%). 

Zorgtechnologie anticipeert op zowel de veranderende zorgwensen als de groeiende tekorten op de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een solide verpleegoproepsysteem, slimme sensoren, koppelingen met ECD's, videoverbindingen, smart glasses, en nog veel meer! Dit zijn niet alleen veelbelovende innovaties, maar ook bieden zij vrijheid, doelmatigheid en effectiviteit. Door een juiste inzet van zorgtechnologie, wordt gerichtere zorg geleverd op de gewenste plaats en tijd. Zorg op afstand vergroot daarnaast de veiligheid van cliënt en medewerker.