Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Hey, wat doe jij nou eigenlijk?

Simon en ik voeren veel gesprekken met allerlei mooie partijen en iedere keer komen er prachtige verhalen naar voren over ons ontstaan, wat we doen, wie we zijn. De meeste mensen waarmee we spreken, kennen deze opmerking dan ook wel: “Even een anekdote”, gevolgd door één van die verhalen uit de praktijk.

Wat we terugkrijgen van die gesprekspartners zijn vaak vragen. “Waar staan jullie voor?” is nummer 1, meteen gevolgd door “Waar zijn jullie dan eigenlijk goed in?” Eerlijk gezegd is dat voor ons vaak zoeken en dat zal het ook blijven. Omdat we het zo willen.

Simon en ik hebben veel ervaring en nemen die ervaring mee naar de opdracht waar we op dat moment aan werken. Het gaat dan niet alleen over onze kennis op het gebied van ouderenzorg, of projectleiding, programmamanagement of Business Intelligence of informatiebeveiliging of domotica: daarnaast hebben we beiden een brede interesse en vreten wij ons graag in om nog meer kennis op te doen. Vanuit die instelling kaderen is best lastig en soms wíl je ook niet voor 1 gat te vangen zijn. Teruglezend zie je dus eigenlijk al waar het aan schort: We weten van een heleboel dingen van alles, maar maken geen keus en zijn dus een beetje ‘manusjes-van-alles’.

Dan maar even een opsomming op het een beetje op een rijtje te krijgen:
Simon en ik genieten van de ouderenzorg; de populaties zijn geweldig en de zorgmensen in deze branche ook. Er is beleving, motivatie en een sterke wil om vooruit te gaan.
Simon en ik zijn goed in projectleiding/ programmamanagement op het scheidsvlak van ICT, proces en mens. We brengen zaken terug naar de kern, geven daarmee duidelijkheid en daaruit volgt een programma wat in een standaard past. Dat geeft ons meer tijd om juist ook de mensen te enthousiasmeren die zo onmisbaar zijn in ieder project.
Techniek binnen de zorg maakt steeds meer mogelijk, maar dit is ook behoorlijk complexe materie. Dat is waar Simon en ik sterk in zijn. Ons – grote – netwerk van leveranciers en partners willen graag onafhankelijk advies geven maar kunnen ook volledige programma’s opzetten voor de verbouwingen in huizen waarbij we niets mogen vergeten (netwerken, domotica, devices etc.).En alle data die eruit komt? Dat is onze benzine, onze energie. Die data helpt om een organisatie maximaal te laten groeien.
In onze pitch gebruiken we een afbeelding van een berg waarvan de top in het zonlicht staat. Een berg heeft de vorm van een driehoek en in de onderste hoeken staan ICT en Proces, aan de top staat bij ons Mens geschreven. Onze Mensen bereiken de top omdat ICT en Proces samen zorgen voor de juiste basis om te groeien en te klimmen. Idealiter teken ik trouwens het plaatje met daarin data als een cirkel die ervoor zorgt dat we steeds beter worden. Dat de hele berg groeit, zeg maar, omdat alles klopt met elkaar.  

En dat laatste is wat voor ons misschien nog wel het meeste telt. Wij leren actief van onze gesprekspartners, van elkaar, van onze opdrachtgevers, van de zorgmedewerkers waar we mee omgaan en daardoor worden we steeds beter in wat en hoe we dit doen. Maar ja, passie is nou juist over het algemeen niet iets dat je in je presentatie meldt…