Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


In den beginne...

HSM Groep BV, een naam die te raden overlaat maar ook weer zo simpel is…

‘Onze’ Mark vertaalt het vaak als Healthcare Solutions Management. Anderen zeggen dat het voor Hele Slimme Mensen staat, of misschien zelfs voor Human Solutions Management. En zo ontstaat er zomaar een mythe rond de naam die je gekozen hebt voor je bedrijf.  

Ooit zijn we allemaal begonnen als éénpitters, druk bezig in een zorgmarkt waarin op dat moment de trend was dat je alléén je weg probeerde te vinden. Simon en ik, Harmen, leerden elkaar kennen via een gezamenlijk project. En zoals dat gaat: het klikte. We flirtten met elkaar, verkenden de kennis en de kunde en konden fijn met elkaar sparren op diverse gebieden. Dan belde Simon weer op: “Ik heb een kennisvraag voor je”. Mooie gesprekken hebben we gevoerd over wat we tegenkwamen op de respectievelijke werkplekken en wat ideale oplossingen, maar vooral ook mogelijke oplossingen konden zijn. Uit die gesprekken is uiteindelijk ‘Harmen & Simon’ ontstaan. Juist alleen onze voornamen, geen poespas of gebakken lucht, en soort ultieme WYSIWYG.

Een dik jaar later kwam Simon met Mark op de proppen. Mark, analytisch, praktisch, handig, was een mooie aanvulling op wat wij konden bieden: Simon is uiterst sociaal, ik hang er wat tussenin, en Mark was de iets zakelijker aanvulling die naar mijn idee ook nodig was. En zo ontstond H(armen) S(imon) M(ark). Hele Slimme Mensen natuurlijk, maar vooral met de voeten in de klei. En qua naam maken we het dus ook niet moeilijker dan het is, zoals we ook gewend zijn in de projecten die we mogen draaien. We houden elkaar in balans, checken bij elkaar of we nog in lijn lopen en zo is de cirkel rond.
Onze groep werd ondertussen uitgebreid met Nienke Binck en Harry Seitzinger, beide als consultant/ projectleider in de zorg en Janneke die onze uitstraling naar buiten vorm geeft. Dan wordt het ook al snel een serieus bedrijf waar je naar zit te kijken. Het fijne is dan weer dat we onze kern, strakke programma’s die geënt zijn op eindgebruikers, niet uit het oog verliezen.

Feit blijft dat wij er allemaal in geloven dat we, met al onze ervaring en de wijsheid die we in onze carrières hebben opgedaan, een aardig steentje kunnen binnen de ‘care’, waarin we ook voorzichtig stappen zetten in de ‘cure’.

Waarom gaat het dan bijna organisch zo lekker met HSM? Eigenlijk is dat best simpel, als je er even over nadenkt. Onze verbinding ligt er vooral in dat we er heel sterk in geloven dat techniek of BI echt gekoppeld moet zijn aan de mensen die er binnen de instellingen mee moeten werken. Geen technisch feestje, dat stuk behappen wij wel, maar écht die verbinding maken met de zorgmedewerkers op de vloer of medewerkers op andere afdelingen die door de inzet van de techniek beter en makkelijker kunnen werken.

Waar het ons gaat brengen? Joost mag het weten.

Natuurlijk hebben we een richting in onze hoofden en zetten we nu vol in op consultancy rond zorgalarmering/zorgtechnologie en op Business Intelligence. Beide naar ons idee belangrijke gebieden die van grote toegevoegde waarde kunnen zijn binnen de care. De inhoud hebben we dus wel in beeld, maar we ambiëren zeker niet een bedrijf met 40 medewerkers over een jaar. Wat we willen is vooral dat de mensen, bij de instellingen waar wij komen, rechtop gaan zitten als wij er zijn. Omdat we dan een verhaal vertellen dat hout snijdt, klopt en uitvoerbaar is. Omdat we hebben geluisterd naar de verhalen van iedereen die te maken heeft met wat wij willen veranderen en we daarmee aan de slag zijn gegaan. Een verhaal dat de mensen op de vloer helpt om te zorgen en de instellingen in staat stelt om goede zorg te bieden, niet alleen aan de zorgvragers, maar juist ook aan de medewerkers.