Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Over Harmen

Waar zullen we het eens over gaan hebben..

“Nou, over jezelf.” Was het antwoord. “Je kunt wel leuk jullie bedrijf voorstellen, maar dat is maar een naam. Wie maken het bedrijf, wat vinden ze leuk, hoe zitten ze in elkaar? Dát wil ik graag weten”, zei ze.
Goed, dan wordt het vaak een stukje lastiger. ‘Wat ik doe’ is een uitvloeisel van ‘wie ik ben’, maar op dat zo even op te schrijven? Dat is dan weer een … uitdaging, zullen we maar zeggen.

We, mijn zus en 2 broertjes en ik, zijn opgevoed in een nest waarin veel ruimte was voor onszelf. Beschouwend, dat werd ons geleerd, zonder dat er meteen een oordeel geveld hoefde te worden. Een warm nest, waarin we natuurlijk ook ons als gezin eigen kruisje te dragen hadden. Een beetje zoals het hoort in ieder gezin, denk ik. Maar, met een vader en een moeder die ook tijdens de moeilijke tijden voor elkaar bleven kiezen was een goede basis gegarandeerd.
Alle ruimte om uit te zoeken waar ik plezier aan beleef en wat ik goed kan. Natuurlijk verandert dat ook steeds, maar een aantal basiszaken zijn er dan toch wel uit te filteren. En juist die basiszaken, die kan ik goed gebruiken bij wat ik doe binnen HSM:

Analytisch denken 
Eerst de knoop maar eens ontwarren, luisteren naar wat er nodig is, bepalen wat oplossingen zouden kunnen zijn en dan een soort van orde scheppen. Het opzetten van een programma dat ik, met ruggensteun van de gesprekspartners, naar een stuurgroep kan brengen is het doel. Daarmee is het kader klaar en kunnen we de randvoorwaarden inkleuren. Die orde zorgt ervoor dat ik volgens een vast stramien kan denken. In mijn hoofd is het dan wel een beetje een chaos omdat ik alles in het oog wil houden, en die orde binnen een project maakt de lijnen juist fijn duidelijk. En als het dan toch helemaal in een knoop loopt in mijn hoofd, dan neem ik even de hond mee naar buiten. Niets zo fijn als lekker stappen om het hoofd te klaren.Creatief
Problemen zijn een uitnodiging tot creatief denken en problemen ontstaan altijd. En als je er rekening mee houdt, dan is het ergens ook wel weer fijn. Het zorgt er namelijk voor dat je samen gaat nadenken over oplossingen, dat je hoofd *aan* gaat. En dat je vaak tot hele verfrissende inzichten komt, soms uit de meest verrassende hoek.
Zo kan ik me nog herinneren dat we zaten met leveringen van buiten-accesspoints op locaties. Ze waren simpelweg niet te krijgen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? In overleg met de projectleider van Pranger Rosier, Pieter van Vonderen, heb ik toen blijkbaar gezegd dat ze anders maar in een soort doos moesten worden opgehangen. En wat denk je? Twee dagen later krijg ik bericht dat hij nog eens nagedacht had en dat ze dat in het vervolg zouden doen. En dat is dus mooi om te zien. Elk probleem kent een oplossing zolang je het probleem laat zijn wat het is: niet meer dan een hobbel in de weg.

Samen 
Een team werkend krijgen is een kunst en dat kan ik. Zo, dat mag ik ook wel eens zeggen. Ik vind het prachtig om te zien dat een team gaat draaien als je mensen behandelt met respect, iedereen waardeert, input wordt gevraagd en geaccepteerd en we uitgaan van de goede bedoelingen van iedereen die betrokken is. Een groep van 20 mensen met elkaar zien samen werken wanneer een zorgalarmering ‘live’ gaat is een kick, echt waar. Het is prachtig om te zien dat partners, zoals Curatec, Felton, Pranger-Rosier, KwadrantGroep en Spie, zich verbinden om een traject goed te doorlopen en vooral: sjiek af te ronden.

Natuurlijk kan ik niets van dit alles zonder de juiste partners. Gesprekspartners, maar ook heel praktische partners, van de toevallige ontmoetingen in de gang van een instelling tot het wandelen met de hond: alles wat er gebeurt is vooral afhankelijk van de input die mij wordt gegeven. En juist dat.. dat is ook samen.