Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Mijn zus vroeg mij...

…om eens te vertellen wat de verschillen zijn die ik nu zie ten opzichte van de eerste lockdown. Op het eerste gezicht een gemakkelijke vraag. Niet die plotselinge paniek, niet het uitzichtloze, niet het niet weten hoelang het gaat duren, niet het niet weten wat dit betekent voor mijn opdracht. Maar ook wel weer uitzicht op een beperkte tijd thuisonderwijs aan mijn kinderen en misschien ook wel beperkte toegang tot de verzorgingshuizen waarin we aan het verbouwen of aan het opstarten zijn.

Maar in ieder geval niet dat doffe gevoel wat de eerste lockdown me gaf. We zijn gaan wennen aan meer thuiswerken en minder op locatie. Het is inmiddels al zover dat ik een bezoek aan een verzorgingshuis als een doorbreking van de sleur zie. Ik mijd het kantoor zoveel mogelijk en leg alleen bezoeken af als dat noodzakelijk is. Maar… verbinden is ook, of juist, in deze tijd een noodzaak. Doe je dit niet, dan raak je elkaar kwijt. Daarom is het belangrijk om soms toch elkaar op anderhalve meter in de ogen te kunnen kijken. Daarnaast moet je soms, helemaal als er wijzigingen in constructies besproken moeten worden, een beeld vormen op locatie. Ga ik dan zonder zorgen naar een locatie? Nooit is mijn antwoord. Het laatste wat ik zou willen is dat er in het zicht van een potentiële finish zich toch nog iets voordoet op een locatie. Ik ben dan ook bedacht op elk hoestje, kuchje, rocheltje, snottertje, jeukend plekje en ga zo maar door. Dan kom ik gewoon niet. Mijn grootste angst op dit moment is dat, misschien wel door mijn bezoek, corona de kop opsteekt in een verzorgingshuis. Hoewel we dus redelijk vrij zijn om te gaan en staan waar we willen, geeft juist die vrijheid me een nog beklemmender gevoel van verantwoordelijkheid.
 De eerste lockdown was makkelijk. Er was ook weinig intelligents aan qua werk.
JE.BLIJFT.THUIS.


Deze tweede lockdown vraagt om meer afweging. De projecten die we draaien binnen Harmen & Simon zijn niet stilgelegd en van de eerste lockdown hebben we geleerd dat je het contact met de huizen niet, onder geen enkele omstandigheid, mag verliezen. Dat betekent dat ik in de tweede lockdown niet alleen meer verantwoordelijkheid vraag van de partners waar ik mee samenwerk maar ook minstens dezelfde verantwoordelijkheid bij mezelf neerleg. Vanuit de KwadrantGroep worden we gelukkig uitstekend op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.

Binnen ons project brengen wij in geen geval een ziekte naar binnen in de huizen die we bezoeken, bij enige vorm van zelfs maar de eerste symptomen van ziekte blijf je simpelweg thuis. Een verkoudheid of iets dergelijks zorgt op dit moment al voor genoeg ellende. Ik heb het geluk samen te werken met partners en collega’s – al mag ik dat niet helemaal zo zeggen- die stuk voor stuk hun verantwoordelijkheid nemen. Dat betekent ook dat ik zo nu en dan situaties meemaak waarin engineers zich op het laatste moment afmelden omdat ze zich niet goed voelen. Dat betekent herplannen en uitloop. Ook maak ik mee dat de maximale groepsgrootte roet in het eten gooit voor opleidingen en we daardoor een live-gang uit moeten stellen. Of dat ik al in een heel vroeg stadium waarschuwingen af moet geven voor de planningen van komend jaar. Al met al ben ik echter trots op alle mensen waar we mee te maken hebben. Ik ben trots op de mensen van de technische diensten die de schouders eronder hebben en eronder houden. Trots op de zorg, die ondanks spanning en onzekerheid doorgaat en blijft meedenken, op managers die ondanks alles creatief blijven denken en de boel draaiende houden. Op projectleden en alle andere mensen die meedraaien, op hun flexibiliteit en mate van zelfwerkzaamheid. Ondanks alles wat er gebeurt, blijven we poetsen en met de grootst mogelijke voorzichtigheid zorgen we er toch voor dat we blijven doordraaien.

En daarmee zou ik dan ook graag, namens ons, het jaar willen afsluiten. Laten we het samen blijven doen, verantwoordelijkheid blijven nemen en ook een beetje extra naar elkaar blijven omkijken.
Namens Harmen & Simon: heel fijne feestdagen en een fantastisch 2021 toegewenst!