Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Een ander perspectief

Omdat Harmen en Simon mij hebben gevraagd om hun verhalen voor ze op te schrijven, mag ik al een paar maanden lang luisteren. Luisteren naar 2 begeesterde mannen, wiens hart zonder enige twijfel ligt in de ouderenzorg. Niet alleen omdat daar nog zoveel valt te halen, maar juist om die branche. Om dingen beter te maken voor iedereen die te maken heeft met domotica, met de infrastructuur die erachter ligt, maar vooral: om de mensen.

Die mensen zijn heel divers: de eindgebruikers, de mensen die het dagelijks moeten gebruiken, maar er op moeten kunnen vertrouwen in geval van nood, de zorgverleners, die overal en altijd moeten weten hoe ze moeten handelen, en de bouwers, die in iedere locatie blindelings hun weg moeten vinden.

Wat ik dan hoor in die gesprekken is vooral de ‘liefde’ voor die mensen. Dat een oplossing pas een oplossing is als hij ook wordt gedragen door iedereen die ermee te maken heeft.

Problemen oplossen zit ze beide in het bloed. En zoals ook al uit de vorige blogs bleek, gaan ze daar ver in. Het behandelen van 1 symptoom is gewoon ook niet voldoende: op zoek naar de ware oorzaak, en daarvoor een passende – maar niet minder belangrijk – een gestandaardiseerde oplossing vinden is onderdeel van het DNA van Harmen&Simon. En als die oplossing nog niet eerder gestandaardiseerd was, dan máken we dat nu gestandaardiseerd, want wat in 1 huis werkt, moet op dezelfde manier ook in andere huizen werken. Dan weet iedereen tenslotte waar hij/ zij aan toe is. En daar zijn we weer, de mensen.

Die mensen zijn ook wat zo vaak bij beide mannen een glimlach op het gezicht tovert. Een opmerking van iemand op de vloer als iets precies werkt zoals het zou moeten, de technieker die blij is dat hij niet op zoek hoeft naar een blauwdruk, maar ook de inzichten op een Business Intelligence-niveau, die zorgen voor duidelijkheid en dat niet alleen: kostenbeheersing.

Ik kan er alleen maar met verbazing en bewondering naar luisteren. Dat iets wat zo ingewikkeld lijkt, door zowel Harmen als Simon wordt platgeslagen tot een beheersbaar en controleerbaar proces. Maar… altijd met de mens als middelpunt. Ik, vanuit mijn perspectief, denk dat deze mannen eigenlijk overal thuis zouden zijn. Omdat ze in staat zijn om helder te communiceren, omdat ze lol hebben in wat ze doen en omdat ze samen beschikken over 1 unieke eigenschap: een probleem niet hét probleem laten zijn. Kunnen ze dus iets voor jou betekenen? Laat het ze weten!