Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Schaken

Bij de start van een nieuw project zijn we vooral bezig op alle drie niveaus binnen een organisatie: operationeel, tactisch en strategisch. Door het leggen van verbindingen tussen verschillende afdelingen én op verschillende niveaus kan er zo geschakeld worden dat de programma’s niet alleen handig en helder zijn, maar ook makkelijk geadopteerd kunnen worden. Het inrichten en vooral ook het gebruik van toezichthoudende technieken vraagt om een brede blik, waarin techniek ondergeschikt is aan de zorg die geboden moet worden. Je snapt, dan is het bittere noodzaak dat er een totaalprogramma ontstaat waarin iedereen, op ieder niveau, een plaats heeft.

Dat betekent ook dat zo’n programma eigenlijk breder is dan je voor mogelijk zou houden. Je moet je voorstellen dat dat ‘programma’ waar we het steeds over hebben, inhoudt dat er nieuwe bekabeling wordt gelegd, nieuwe techniekruimtes worden gebouwd, er wifi-netwerken in de lucht worden geholpen en dat er zorgdomotica wordt uitgerold. Daarnaast moet vooral de zorg betrokken worden om de programmering vorm te geven en ondertussen zijn we ook verantwoordelijk voor een stuk budgetbewaking. Dat betekent schaken. Niet op één, maar meestal op veel borden tegelijkertijd. Dus: verbinding zoeken en ervoor zorgen dat je de juiste ‘taal’ weet te spreken met iedereen die op welke manier dan ook een rol heeft in een programma. Belangrijk: het uitgangspunt moet zijn dat de techniek altijd zijn weg wel volgt. En juist dat is dan ook het enige wat we zoveel mogelijk kunnen standaardiseren.

Wij vinden dat de belangrijkste factor in het programma de zorg of locatie is. Zij moeten immers werken met het nieuwe systeem en moeten dat systeem eigenlijk volledig adopteren. Wat hen overkomt kan best een grote verschuiving zijn. In veel gevallen werkt het zorgpersoneel in de huizen al een jaar of 10 tot 20 met het systeem dat wordt vervangen en daar voelen ze zich ook volledig in thuis. Een verandering die dan in één keer gaat gebeuren, moet – voordat de knop om gaat – heel goed worden begeleid op een locatie.

Daarin zien wij een formule.
Communicatie x Begeleiding x Techniek = Adoptie.Dus dat schaken? Dat doen we graag. Met dit verschil dat er bij óns potje schaak alleen maar winnaars zijn.