Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Same old, same old.. of toch niet?

Als je dingen iets langer doet, wordt het normaal, ook als het toch wel bijzonder is. We merken dat ook binnen ons bedrijf. Je bent inmiddels al meer drie ervaren mannen, huurt ene vierde in en er komt een soort ritme in het geheel. Het wordt normaal als het ware. Nu denk ik dat iedereen op zoek is naar een soort ritme waarin je wordt uitgedaagd, maar je niet tot in het toppen van je kunnen wordt uitgedaagd. Dat laatste is even leuk, maar je houdt het niet doorlopend vol.

Ik betrapte me er laatst op dat de aanpak die wij kiezen soms ook een standaard begint te worden. Het is er ingesleten om de projecten op die manier op te pakken. Dat vond ik een fijn besef, want voor mij betekent het dat de aanpak in zoverre standaard en logisch is, dat ik niet meer na hoef te denken over de stappen. Deze zijn dan immers geautomatiseerd en daarvoor hoeven we niet steeds opnieuw hetzelfde wiel uit te vinden.

En het werkt! Zonder problemen passen we de aanpak toe in andere projecten waarbij de kern blijft dat we eerst de trein stilzetten, eens goed om ons heen kijken, vragen waar we heen moeten, kijken of dat haalbaar is, ons afvragen wat we nodig hebben, dat vervolgens om ons heen verzamelen en dan pas vertrekken we. En dat vertrekken doen we nooit alleen, dat doen we met de mensen die we in de volgende etappes nodig hebben.Een automatisme leidt er overigens niet toe dat je volledig achteruit gaat leunen. Hooguit in de aanpak, omdat je weet dat iedereen zijn of haar rol kent. Wat zo’n project bijzonder maakt, is dat je elke keer andere mensen, andere variaties en net andere omstandigheden treft. Maar, doordat er veel geautomatiseerd is, heb je de ruimte om alerter te zijn op de uitzonderingen, die je vervolgens beter het hoofd weet te bieden.

De basis is op orde zeg maar, een kreet die ik meer en meer begin te horen en die gelukkig ook steeds meer weerklank krijgt. Niet voor niets is de ondertitel van het programma dat ik uitvoer bij de KwadrantGroep ‘maatwerk door uniformering’. Wellicht heb ik die kreet ergens gejat, maar ik weet er goed gebruik van te maken. We richten alles standaard in, maar binnen de standaard kunnen en mogen kleine variaties ontstaan. Gevolg? Slagkracht, meer en meer voorbereid zijn om nieuwe technieken, processen, devices te gaan gebruiken zonder dat elke nieuwe situatie een uitzondering in zich heeft.

Soms is standaard zo gek nog niet.