Neem contact met ons op
HSM Groep BV
Boetse Molen 26
4661 CN Steenbergen

info@hsmgroepbv.nl

0646423983

Volg de laatste ontwikkelingen en volg ons online

Stel uw vraag online

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Blog


Even voorstellen: Hylke Peek

Sinds 2023 maakt ook Hylke Peek deel uit van het team van HSM Groep BV. Samen met vrouw en 3 kinderen én een hond is hij naar alle tevredenheid neergestreken in Eemnes. Een prachtige omgeving, waarin veel en fijn gewandeld kan worden, en wandelen zorgt natuurlijk voor ruimte in het brein.

Maar…

Hylke Peek is helemaal geen IT’er. Pas na een studie Management, Economie en Recht kwam hij erachter dat het werken met systemen best ook wel leuk is. Hardcore ontwikkelen? Helemaal niets voor Hylke. 50% van zijn werk is vooral ook *niet* ontwikkelen, maar wel luisteren, uitleggen, implementeren, overleggen. Contact leggen met de gebruikers en vervolgens snappen wat zij graag zien en willen en kijken of dat inderdaad ook zo zou kunnen.  Hylke is in 2007 in de IT verzeild geraakt, en pas vanaf 2012 bezig met BI-oplossingen bouwen. Dan is de logische stap om jezelf daarna ook ‘data consultant’ te mogen noemen.
Maar, zo zegt Hylke, BI is eigenlijk veel meer dan dat. Aan de andere kant is IT natuurlijk ook veel meer dan alleen maar techniek.

Bij BI is het de kunst om zoveel mogelijk stuurgegevens te halen uit alle beschikbare systemen. Het aan elkaar knopen van die systemen, met allemaal eigen structuren en een eigen ‘taal’, is nog best een uitdaging. Het doel is natuurlijk om te zorgen dat de gebruiker maximaal info kan halen uit al die systemen, en dat niet alleen: ook iets kan doen met die info.  

Sinds 2022 werkt Hylke voor zichzelf. Juist de drang naar verandering, steeds andere werkplekken, bedrijfsculturen, vraagstukken en mensen houdt hem scherp en blij. “Wat ik heerlijk vind om te doen? Presentaties en trainingen geven. Dat laatste is natuurlijk best intensief, maar geeft ook nuttige informatie over wat de gebruiker ziet.” Die nuttige informatie weet Hylke dan weer om te bouwen naar bijschaven van de opgedane kennis: moet de User Interface anders? Kunnen we het nog gebruikersvriendelijker maken? Hoe zijn A en Z met elkaar verbonden?

Het mag duidelijk zijn: Hylke is vooral een mensenmens, voor wie juist de afwisseling is wat het werk leuk maakt.